torsdag 7. januar 2010

Foerste stopp!

Jambo til alle sammen:) Naa er vi i Dar Es Salaam, Afrika! Vel framme etter en laaaaang flytur ,ble vi moett paa flyplassen av studenter ved Institute of Social Work. Disse studentene har gjort en kjempe jobb fra dag 1 med å vise oss rundt og hjelpe oss med praktiske ting som for eksempel oppholdstillatelse. Paa skolen til de utrolig snille studentene har vi i loepet av uka faatt med oss litt info om helse- og sosialrelatert arbeid i Tanzania, samt en diskusjon om den oekonomiske situasjonen.

Ingrids oppfattelse av Tanzania til naa er at det meste smaker og lukter geit. Eivor nyser og snyter seg stadig (til tross for at vi ikke har aircondition på rommet) og har ikke merket noe til luktene. Ellers er det utrolig varmt!!! Det er litt av en overgang aa komme fra 20 minus til 30 pluss! Vi er veldig glade i vifta vaar paa rommet:)

Folka her er forresten veldig snille og hjelpsomme! Du gaar ikke mer enn et par meter foer noen har spurt deg hvordan du har det i dag. Jambo! Habari? Til tider kan det bli litt mye av det gode…

I gaar var vi paa Center for Community Based Rehabilitation (CCBRT). Det er et sykehus som legger vekt paa et tilbud ogsaa til dem som bor paa landsbygda. Vi besoekte fysioavdelinga, ortopedisk avd. og avdelingen der de lager skinner og proteser, og fikk et godt inntrykk av tilbudet deres.
I dag tenkte vi oss paa stranda, men siden det regner har vi ikke noe hastverk. I morra,loerdag, setter vi kursen mot Morogoro, der vi skal tilbringe de neste 3 mnd.

Kwaheri!
Ingrid og Eivor<3







Her er vi inne paa en dalla dalla -en liten buss der man staar som sild i toenne. Flest mulig inn paa en gang!




2 kommentarer:

  1. åå så kjekt det ser ut!! Ser ut som dere koser dere!! Må oppdatere masse ;)

    SvarSlett
  2. Hvor er solbrillene, folkens?! Syns dere myser litt jeg! Lykke til! Venter spent på fortsettelsen. Skjønner dere er godt i gang med Swahili - innlæringen. :) Kalde klemmer fra Nittedar'n.

    SvarSlett